Danskere som tjente stort på investering i startups

Eksempler på succesfulde danske investorer og hvordan det lykkedes dem at tjene mange millioner på danske startups.

Stig Hølledig

Investerede i CMS-virksomheden, Sitecore i 2003, da den bestod af ca. 5 ansatte. I 2016 blev virksomheden solgt til kapitalfonden EQT for over 7 mia. kr. Stig Hølledig har gennemført mindst 10 profitable exits og fået pengene igen i gennemsnit 27 gange.

Svend Thomsen

Investerede i televirksomheden, Onfone og solgte det to år senere til TDC for 300 mio. kr. Hele exit-planen lå fast allerede i det øjeblik Svend Thomsen indtrådte som investor og planen blev fulgt dag for dag indtil den lykkedes.

Enrico Krog Iversen

Købte sig ind i en lille robot-startup fra Syddansk Universitet, Universal Robots. Her var han både investor og direktør i 8 år indtil virksomheden blev solgt til amerikanske Teradyne for 1,9 mia. kr. Heraf tjente Enrico 700 mio. kr.

Torben Frigaard Rasmussen

Investerede i robot-virksomheden, Mobile Industrial Robots, der blev født i SDU RoboLab og blot 5 år senere blev solgt til amerikanske Teradyne for 1,7 mia. kr.

Henrik Kølle

Investerede 2 mio. kr. i løbe-appen Endomondo og var den første større regulære investor. Han ejede 21% af aktierne, da selskabet i 2015 blev solgt til den amerikanske sportstøjsvirksomhed Under Armour for 575 mio. kr. og således løb Henriks gevinst op i mindst 100 mio. kr.

Martin Thorborg

Martin er mest af alt kendt som serieiværksætter. Han har startet flere selskaber op end han har investeret i. Som investor går han gerne ind tidligt og tager en medstifter-rolle. Dinero blev stiftet af 2 iværksættere og hed oprindeligt Kassekladde.dk indtil Martin i 2010 investerede i dem mod 50% medejerskab. I 2016 blev Dinero solgt til Visma for ca. 125 mio. kr. Den anslåede gevinst til Martin er ca. 41,7 mio. kr.