Hvad er Full Ratchet Anti-Dilution?

En anti-dilution model, som begunstiger investoren i en senere investeringsrunde, hvor prisen pr. kapitalandel er lavere end den pris pr. kapitalandel, som investoren betalte (”down-round”).

Modellen tager typisk alene hensyn til forskellen i pris pr. kapitalandel i de to investeringsrunder og inddrager således ikke størrelsen af de to investeringsrunder, hvilket gør at modellen ofte anses for meget ugunstig for Stifterne og kan give uheldige incitamenter.

Matematikken:
[Investor A’s kapitalandele x (Investor A’s pris – Investor B’s pris) / (Investor B’s pris – Kurs Pari) = Antal nye kapitalandele, som Investor A kan tegne til kurs pari.

Eksempel:
Stifterne har 800 kapitalandele og ansatte har warrants for 100 kapitalandele. Investor A har 100 kapitalandele, som er erhvervet imod DKK 1.000,00 (DKK 10,00 pr. kapitalandel) og med Full Ratchet Anti-Dilution. Investor B investerer senere DKK 250,00 imod 50 kapitalandele (DKK 5,00 pr. kapitalandel).

[100 x (10 – 5)] / (5 – 1) = 125 nye kapitalandele til Investor A.